1600px-Ligier-sport-young-2020-10.webp

Ligier mopedbil

Senast uppdaterat:

Ligier är ett välkänt mopedbilsmärke som kommit att bli en av de mest populära mopedbilarna att köpa. Faktum är att nästan varannan mopedbil i Sverige är en Ligier. I denna artikel ska vi berätta varför!

Vad skiljer Ligier från andra märken?

Det som skiljer Ligier mopedbilarna från andra mopedbilar som Chatenet, Aixam eller Microcar är de har avancerade säkerhetsfunktioner som krockkuddar och stabila chassin, vilket ger både förare och passagerare ökad trygghet på vägen. Detta är något som många värderar väldigt högt då mopedbilar generellt sett är mindre krocksäkra än en vanlig bil då de är mycket mindre och lättare. Så för dig som värderar säkerhet högt är Ligier ett bra val.  

Ligier JS50

Nästan varannan mopedbil i Sverige är en Ligier och då är det faktiskt just modellen JS50 från Ligier som de allra flesta har. En anledning till att den är så populär är för sitt sportiga utseende som tilltalar en bred målgrupp. Det är alltså en sportigare variant av mopedbil, både invändigt och utvändigt.

Den har också en effektiv bränsleekonomi, vilket gör den både miljövänlig och kostnadseffektiv. Dess bekväma interiör med ergonomiska stolar och moderna teknikfunktioner tillför det lilla extra till varje biltur. 

Ligier mopedbil pris

Generellt sett kan man förvänta sig att priset på en ny Ligier mopedbil ligger inom intervallet 150 000-200 000 kronor. Priset på en Ligier mopedbil kan variera beroende på flera faktorer som modell, utrustningsnivå och eventuella tillval. Men värt att tänka på är att det kan ses som en investering då värdet på en mopedbil är väldigt högt även på andrahandsmarknaden. 

Det finns också möjligheter att köpa begagnade Ligier mopedbilar till ett lite lägre pris som såklart beror på ålder, skick och utrustning. Priset kan variera mellan olika återförsäljare och platser, så det är klokt att jämföra erbjudanden och förhandla om möjliga priser när man överväger att köpa en Ligier mopedbil.

Andra har också läst

GUIDE: MOPEDBIL

Tips och information inför ditt köp av mopedbil

GUIDE: ELMOPED

Få vägledning inför ditt köp av elmoped