elmoped

Att tänka på inför ditt köp av elmoped

Senast uppdaterat:

Nyligen har elmopeder blivit mycket populära. Detta beror på deras flexibilitet och lättanvändhet, särskilt i staden. Du behöver inte skatta något EU-mopeder. Mopeder har funnits länge nu, men elmopeden övertygar allt mer. Underhållet av en elmoped är också otroligt enkelt, körkänslan är bra och det är lätt att ladda igen efter att batteriet är tomt. Du behöver inte längre tanka som med en vanlig mopedbil, utan kan enkelt ladda elmopeden hemma eller på jobbet. Allt detta betyder att allt fler väljer att byta till att köpa elmopeder istället.

Köpa elmoped

Har du bestämt dig för att köpa en elmoped? Kul! Elmopeden har stoppat ryktet att det främst är ungdomar som kör moped. Istället ser man att fler och fler ser fördelar med att ha en elmoped istället för en bil till sin dagliga pendling. Miljöpåverkan är dessutom minimalt och den nästan susar fram i tysthet över gatorna. När du använt din elmoppe kan du enkelt sätta den på laddning över natten och har en körredo till dagen därpå. Vare sig om man bestämmer sig för att köpa en elmoped för att undvika höga bensinkostnader, bilköer eller helt enkelt vill tänka på miljön så finns det en del att tänka på inför köpet av elmopeden.

Varför ska jag välja en elmoped?

Att välja en elmoped innebär att du gör  en god gärning för miljön. Elmoppar är dessutom nästintill fria från underhåll. Det finns visserligen visst underhåll du kommer att behöva göra ändå, men det är inte i närheten av hur det är att mecka med vanlig moped.

Hur fort går en elmoppe? 

Hur fort en elmoped går beror på om det är klass 1 eller klass 1. För en elmoppe i klass 1 är 45km/h högsta lagliga hastighet, för elmoppar i klass 2 är det 25km/h.

Hur långt går en elmoped?

Räckvidden på din elmoped beror på hur stort batteriet är. Generellt sett brukar en räckvidd på en elmoppe vara cirka 60km. Men det finns även elmopeder som klarar upp till det dubbla. 

Trimma elmoped – är det en bra idé? 

Att trimma en elmoped kan bli en utmaning. Det man kan göra är att köpa ett starkare batteri för att få det att gå snabbare i en uppförsbacke. Tänk på de risker som finns med att trimma, som att den kan bli olaglig att köra efteråt till exempel. Även värt att poängtera säkerhetsriskerna som finns med att framföra ett fordon som går snabbare än vad som är lagligt.

Fördelar med en elmoped

Andra har också läst

GUIDE: MOPEDBIL

Tips och information inför ditt köp av mopedbil

SÄKERHETSTIPS FÖR MOPEDBILSFÖRARE

Tips för en ökad säkerhet bakom ratten